TGK - Teater GrundKursus

TGK er en 2-årig deltidsuddannelse i scenekunst for unge i alderen 14-25 år, med mulighed for at gå videre på et tredje år.

På TGK undervises du hver uge af professionelle skuespillere, og du får stemmetræning af en sangpædagog. Du vil lære forskellige metoder inden for skuespilfaget, og du vil træne din krop, stemme og dit udtryk.

Teater handler om nærvær og intention. Det handler om at stille sig til rådighed for materialet og være i kontakt med din medspiller og med publikum. Du lærer, hvordan du med netop dine evner kan bidrage til gruppens fælles arbejde. 

Kroppen og stemmen er skuespillerens instrument. Derfor er der stort fokus på den fysiske træning, hvor du vil udvikle din evne til at bruge din krops mange muligheder i dit udtryk.

I undervisningen vil du møde forskellige tilgange til det at spille skuespil, og du vil arbejde med mange forskellige typer af tekster. Både Shakespeare, Tjekhov og materiale, du selv udvælger eller skriver.

I løbet af de tre år på TGK vil du udvikle dig som skuespiller, og du vil få værktøjer til at kunne skabe dine egne scenekunstneriske projekter efterfølgende. TGK er for dig, som er motiveret til at arbejde fokuseret med dit eget udtryk og sammen med andre, og som vil udvide og udvikle dit personlige udtryk som skuespiller.

Det er muligt at følge en almindelig ungdomsuddannelse ved siden af TGK.

TGK berettiger ikke i sig selv til SU.

 

Klik her for at tilmelde dig optagelsesprøven til TGK.

Klik her for at tilmelde dig optagelsesprøven til TGK+.

 

Læs mere om TGK