Skip to main content Skip to footer

Om akademiet

Hvad er Aalborg Talentakademi?

Aalborg Talentakademi er for dig mellem 14 og 25 år, som er særlig talentfuld inden for billedkunst (BGK), musik (MGK) eller teater/skuespil (TGK).

Talentakademiet sigter mod at uddanne og forberede dig til de videregående kunstneriske uddannelser, som fx musikkonservatorier, kunstakademier og teaterskoler.

Derudover ser akademiet det som sin fornemme opgave at styrke og udvikle dine menneskelige kompetencer.

Fællesskab og fordybelse

På Talentakademiet bliver du en del af et fællesskab, hvor vi sammen stræber efter at realisere vores kunstneriske potentiale. Det giver en fantastisk motivation at møde andre med samme interesse og at udvikle sig sammen i en gruppe.

På Talentakademiet har du en hverdag, hvor du vil bruge meget tid på at øve dig og fordybe dig og have det sjovt sammen med andre med dit fag.

For at blive rigtig dygtig en det nødvendigt med en stor og krævende arbejdsindsats, og det kan til tider være udmattende. Her hjælper det utroligt meget at have venner og lærere på Talentakademiet, som kan støtte dig i din udvikling.

Vi er opmærksomme på, at det psykiske arbejdsmiljø er meget vigtigt. Vores undervisere er selv meget erfarne og kan rådgive med henblik på at skabe en tilværelse, der er i balance, og samtidigt nå et højt niveau med sine ambitioner.

Kompetence og kreativitet

På Talentakademiet møder du undervisere, som selv er aktivt udøvende kunstnere inden for deres felt, og som brænder for deres fag. Idet undervisningen varetages af professionelle og udøvende kunstnere, møder du en professionel og kunstnerisk tilgang.

Vi fokuserer både på en stærk faglighed med en håndværksmæssig fundering, samtidigt med at vi giver rum for at den enkelte kan udvikle sig kreativt.

Vi sørger for, at de teoretiske og instrumentale færdigheder bliver dyrket til det højeste niveau, og samtidigt gør vi alt hvad vi kan for at stimulere den enkeltes kreativitet. I sidste ende ønsker vi, at hver enkelt elev er medskabende i kunstnerisk innovation.

Kort sagt, man skal kende alle reglerne, så man ved, hvordan man kan bryde dem på en ny og spændende måde.

Efterhånden vil du begynde at finde din egen vej og din egen stemme. Vi støtter dig og giver dig de nødvendige kundskaber, som du har brug for til at finde din egen vej.

Udsyn og udvikling

Vi giver dig de bedste betingelser for at dit talent kan vokse.

På Talentakademiet fokuserer vi på at få mange indtryk ude fra verden. Vi rejser ud og oplever kulturen og miljøet både i Nordjylland og på studieture i ind- og udland.

Du lærer også at arbejde selvstændigt, så du, når du har gået på Talentakademiet, vil være i stand til at udfolde dine egne projekter. Ved at skulle tage ansvar for vores forskellige projekter vil du også øve dig i at arbejde selvstændigt og sammen med andre. Du skal kunne gå ud i verden og selv arbejde videre med det, du har lært.

Ved at have kendskab til håndværket, vil du lære hvordan du kan udtrykke dig. Du skal lære at gøre dig fri og kunne tage dine egne valg i forhold til det du vil udtrykke.

Du tager ansvar for egen læring og tør eksperimentere. Vi vil se din kunstneriske personlighed.

Du er ikke bare elev, der modtager undervisning. Du skal selv skabe kunstneriske produkter, der er personlige for dig.

Vi forventer at du som studerende på akademiet spiller en aktiv rolle og bidrager til kulturlivet.